Spaghetti z krewetkami i pomidorkami cherry
kcal: 484 kcal I białko: 28,8 g I tłuszcze: 11,2 g I węglowodany: 74,3 g
Składniki:
makaron spaghetti pełnoziarnisty 80g
oliwa z oliwek 8g (1 łyżka)
pomidory cherry 200g
czosnek 3g (1 ząbek)
krewetki 100g
natka pietruszki 20g (duża garść)
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Oliwę rozgrzać i wrzucić do niego pokrojony czosnek. Następnie dodać pokrojone na ćwiartki pomidory. Całość podlać pół szklanki wodą tak, aby wszystkie składniki mogły się poddusić. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Pod koniec dodać krewetki rozmrożone i oczyszczone z pancerzy, smażyć do czasu zmiany zabarwienia krewetek z różowej na białą.
Na koniec dodać posiekaną pietruszką i makaron. Dokładnie wymieszać.