Makaron z cukinią, krewetkami i suszonymi pomidorami

kcal: 432 kcal I białko: 26 g I tłuszcze: 12,9 g I węglowodany: 57,9 g

Składniki:

krewetki 100g
cukinia 100g
pomidory suszone w oleju 20g
oliwa z oliwek 8g (1 łyżka)
czosnek 3g (1 ząbek)
natka pietruszki garść
sól, pieprz, chili

Przygotowanie:

Pokrój cukinię w kostkę, pomidory w paseczki, czosnek przeciśnij przez praskę.

Krewetki jeśli używasz mrożonych rozmroź. Oczyść i obierz krewetki z pancerzy.

Rozgrzej oliwę, podsmaż czosnek, pokrój  warzywa, duś z ½ szklanki wody do miękkości. Dopraw do smaku.

Pod koniec dodaj na 3 minuty krewetki, smaż do czasu zmiany zabarwienia krewetek na biały.

Wymieszaj krewetki z makaronem i posyp posiekaną natką pietruszki.